Bookbeat vai Storytel

Ääni- ja e-kirjojen suosio on kasvussa, mikä johtuu suurelta osin niiden helppokäyttöisyydestä – kirjojen kuuntelu on nykyisin tehty aivan yhtä helpoksi kuin musiikin kuunteleminen. Kirjat kulkevat helposti mukanasi, sillä Storytel ja Bookbeat ovat helposti jokaisen ulottuvilla. Kummatkin sovellukset ovat saatavilla niin iOS:n kuin Androidin käyttäjille.

Tutustu suuriin valikoimiin ilmaiseksi

Sekä Bookbeat että Storytel tarjoavat runsaan valikoiman äänikirjoja laidasta laitaan. Bookbeatilta löydät yli satatuhatta erilaista kirjaa, kun taas Storytel lupaa yli kahdensadantuhannen ääni- ja e- kirjan valikoiman. Toki valikoiman suuruus ei yksistään riitä, sillä kukaan ei tee mitään tuhansilla kirjoilla, mikäli ne eivät ole kiinnostavia. Onneksi sekä Bookbeat että Storytel tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua sovelluksiinsa ilmaiseksi, ja tämä tutustumiskampanja on molemmilla normaalisti kahden viikon mittainen. Joskus aika saattaa olla pidempikin, mutta kaksi viikkoa riittää kyllä varsin hyvin sovelluksen valikoimaan tutustumiseen.

Bookbeat Basic ja Premium sekä perhetilit

Bookbeat tarjoaa kahdenlaista tilausvaihtoehtoa. Basic sopii niille, joiden aika kirjojen parissa on rajallinen. Basicilla et maksa turhaan käyttämättömästä ajasta, vaan saat perusmaksun hinnalla kuunnella 20 tuntia kuukaudessa kymmenen euron kuukausimaksulla. Bookbeat Premium maksaa 16,90 euroa, mutta se sisältää rajattomasti kuunteluaikaa. Kummallakin tilillä voit kuunnella kirjoja myös offline-tilassa. Tämä on kätevää esimerkiksi ulkomaanmatkoilla, sillä vaikka Bookbeat toimii myös ulkomailla, saattaa operaattorisi veloittaa verkon käytöstä lisämaksun matkustusmaasta riippuen.

Mikäli haluat jakaa Bookbeat-tilisi perheenjäsentesi kanssa, onnistuu se helposti lisämaksua vastaan. Bookbeat-tili toimii perusmaksulla yhdellä laitteella ja tiliin saa liitettyä yhden laitteen lisää 4,90 euron kuukausihintaan. Jokaisella saman tilin käyttäjällä on oma profiili, joten voit luoda esimerkiksi lapsellesi profiilin, joka näyttää vain ikäluokkaan sopivaa sisältöä. Jokaista profiilia koskevat samat säännöt kuin perustiliä, eli Basic-tilillä voi jokaisella profiililla kuunnella 20 tuntia kuukaudessa ja Premiumilla rajattomasti. Yhdellä tilillä voi olla samanaikaisesti viisi profiilia, joista jokainen kustantaa 4,90 euroa kuukaudessa. Lisäprofiileja voi tilata jo ilmaisen kokeilujakson aikana, mutta niistä on maksettava välittömästi.

Storytel Unlimited ja Storytel Family

Bookbeatin tapaan jokainen Storytelin käyttäjätili toimii niin online- kuin offline-tilassa. Halvin tarjolla oleva tili on Storytel Unlimited, jossa 16,90 euron kuukausihintaan voit kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti. Unlimited sisältää myös yhden lapsiprofiilin, joka suojataan vanhemman asettamalla pääsykoodilla. Storytel Kids Mode on suunnattu 12-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille. Kokeilujakso sisältää aina pelkästään Storytel Unlimited -tilauksen, eikä sitä voi käyttää Storytel Family -tilauksissa.

Storytel Family ja Family Plus sisältävät molemmat rajattoman määrän kuuntelu- ja lukuaikaa, aivan kuten Unlimited-perustilikin. Storytel Unlimited Familya voi 20,99 euron kuukausihintaan käyttää kaksi aikuista, jonka lisäksi se sisältää kaksi Kids Mode -profiilia. Yhdellä tilauksella voit siis liittää yhteen tiliin neljä eri profiilia, joissa jokaisella on oma kirjahyllynsä. Storytel Unlimited Family Plus nostaa kuukausihinnan 25,99 euroon kuukaudessa, mutta tili pitää sisällään kolmen aikuisten profiilia ja kolme Kids Mode -profiilia.

Valintojen maailma

Mikäli kriteerinä pitää pelkkää hintaa, on sinkkutaloudessa asuvan ihmisen voittaja Bookbeat, erityisesti mikäli palvelua käyttää alle kaksikymmentä tuntia kuukaudessa. Vähäisellä käytöllä jopa lapseton pariskunta tai yli 12-vuotiaan lapsen omaava yksinhuoltaja säästää Bookbeatia käyttämällä pari euroa kuukaudessa. Mikäli yksinhuoltajan lapsi taas kuuluu Storytelin Kids Mode -profiilin ikähaarukkaan, on Storytel silloin edullisempi. Jos taas kaksi aikuista haluaa rajattoman kuunteluoikeuden tai perheessä on useampi lapsi, hintakilpailun voittajaksi selviää Storytel.

Kummatkin sovellukset on luotu selkeiksi ja käyttäjäystävällisiksi, joten niitä vertailemalla ei selkeää voittajaa löydy. Kummatkin sovellukset suorittavat veloituksen maksukortilta ja niiden tilaus voidaan irtisanoa milloin tahansa. Maksat käytöstä aina etukäteen, joten peruuttaessasi tilauksen saat käyttää palvelua maksukauden loppuun asti aivan kuten ennenkin. Kummassakin palvelussa on laaja kielivalikoima, mutta niissä on kuitenkin hieman eroja. Bookbeatilla kirjoja on saatavilla suomen lisäksi ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi. Storytelin kirjavalikoimiin kuuluu puolestaan suomenkielisten kirjojen lisäksi teoksia ruotsiksi, englanniksi, italiaksi, venäjäksi ja espanjaksi. Tämä on huomioon otettava valintakriteeri monikielisissä perheissä sekä tapauksissa, joissa haluat harjoitella jotain valikoimissa olevista kielistä.

Molemmat palvelut toimivat näppärästi missä tahansa laitteessa, jossa on Android tai iOS- järjestelmä. Storytel tarjoaa sinulle kuitenkin tarjouksesta riippuen maksimissaan sata euroa maksavan lukulaitteen, jonka avulla voit lukea Storytelin e-kirjoja ja myös kuunnella kaikkia valikoimaan kuuluvia äänikirjoja. Laitteen voi myös palauttaa tilauksen päätyttyä ja palautuksen yhteydessä laitteesta saa maksuhyvityksen. Tämä on erinomainen vaihtoehto, mikäli haluat lukea kirjoja hieman suuremmalta näytöltä, sillä lukulaitteen kuusituumainen ruutu on suurempi kuin älypuhelimissa. On kuitenkin hyvä huomioida, että tablettien näyttöjen koko on yleensä yli seitsemän tuumaa, joten tablettien omistajille lukulaite on käytännössä turha, sillä voit käyttää sovellusta helposti myös iOS- tai Android-tableteilla.

Valikoimassa Storytel voittaa kirkkaasti, sillä sen valikoimassa on lähes kaksinkertainen määrä kirjoja Bookbeatin valikoimaan verrattuna. On kuitenkin muistettava, että suurempi valikoima ei aina takaa kiinnostavampaa valikoimaa. Siksi kannattaakin hyödyntää molempien sovellusten tarjoama ilmainen kokeilujakso jo pelkästään siitä syystä, että silloin niiden valikoimiin pääsee tutustumaan perusteellisesti. Kokeilujakso ei sido sinua mihinkään, joten se on helpoin tapa tutustua palveluun henkilökohtaisesti ja tehdä lopullinen päätös oman käyttökokemuksen perusteella. Kumpikin palvelu pitää sisällään kirjoja, joita toisessa palvelussa ei ole, joten lopullinen valinta sovellusten välillä tuleekin perustumaan talouden henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page