23 huhtikuun

Enää en pelkää

0  comments

Tommy Hellsten on suomalainen terapeutti, kouluttaja, teologi ja yli kaksikymmentä teosta julkaissut kirjailija, jonka teoksia on julkaistu Suomen lisäksi myös Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hänet tunnetaan erityisen hyvin esikoisteoksestaan Virtahepo Olohuoneessa (1991) sekä vuonna 2000 julkaistusta kirjasta Saat sen mistä luovut. Hänen uusin teoksensa Enää en pelkää: kirja rakkaudesta käsittelee pohtii rakkautta ja sen voimaa. Kyseinen teos on elämänfilosofista pohdintaa, joka antaa neuvoja ja työkaluja, joiden avulla voit nauttia elämän ainutlaatuisesta ihmeestä eli rakkaudesta. Hellstenin yritys tarjoaa terapiaa ja koulutusta, mutta kirjojensa kautta hän pystyy tarjoamaan apuaan myös suuremmalle yleisölle. Suurin osa hänen teoksistaan on elämäntaidon oppaita. Materiaalinsa hän saa niin tapaamiensa potilaiden elämästä kuin omasta elämästään. Esimerkiksi avioerokokemuksestaan Hellsten kirjoitti kirjan Miesmatka (1998). Enää en pelkää: kirja rakkaudesta onkin kirjoitettu vuosien tuoman kokemuksen avulla, sillä elämänsä aikana Hellsten on kokenut niin suuret ilot kuin suuret surutkin, mutta hän on aina osannut ottaa oppia kokemastaan ja kirjoittamalla niistä hän jakaa tätä oppia muillekin.

Sisältö

Kirja on eräänlainen matka kohti rakkautta, jossa oppaana toimii intuitio. Se kertoo myös, kuinka intuition voi valjastaa työkaluksi elämässä. Se käsittelee rakkauden tuomaa voimaa ja elämän mysteerisyyttä, sillä Hellstenin mukaan jo ihminen itsessään on suuri mysteeri. Toinen suurista mysteereistä on hengellisyys, suhde ihmisen ja Jumalan välillä. Hellsten yrittää avata näitä mysteerejä parhaansa mukaan, selittäen myös, mitkä meitä estävät saavuttamasta määränpäätämme. Se ei anna oikotietä onneen, mutta auttaa väistämään pahimmat sudenkuopat, joita ovat muun muassa negatiiviset tunteet, kuten häpeä ja pelko. Se kertoo, kuinka kaiken kiireen ja suorittamisen keskellä on hyvä rauhoittua ja antaa tilaa niin rakkaudelle kuin intuitiolle, jolloin ne johdattavat meidät oikealle tielle ja saamme sitä kautta elämäämme mielekkyyttä. Kirjan avulla opit ymmärtää, minkä vuoksi teemme suojamuureja, vaikka todellisuudessa kaipaamme läheisyyttä. Kirjan kautta opit ymmärtämään, että kaiken kaaoksen keskeltä voi löytää rauhan ja läsnäolon, jolla on koko elämän mullistava vaikutus.

Kenelle kirja on tarkoitettu

Hellstenin teokset auttavat niitä, jotka kaipaavat itseapua henkistä kasvua varten. Koska kirja käsittelee paljon hengellisiä aiheita ja ihmisen suhdetta Jumalaan, ei se ole oikea valinta uskonnonvastaisille ihmisille – onhan Hellsten kuitenkin teologi, joten lähestymistapa on varsin ymmärrettävä, vaikka se ei kaikille sovikaan. Hellstenin kirjoja lukeneet huomaavat kirjassa samaa pohdintaa, mitä aiemmissakin teoksissa esiintyy, mutta nyt se on saanut syvyyttä karttuneen elämänkokemuksen myötä. Hellsten onkin valjastanut elämänkokemuksensa oppaaksi, joka auttaa selviämään elämän kärsimyksistä sen ajatuksen pohjalta, että pahoistakin asioista voi selvitä, kun ymmärtää elävänsä rakkauden ympäröimänä.

Kirjaa ei ole tarkoitettu kiireessä nautittavaksi, sillä sen sisältämät ajatukset vaativat ajan kanssa sulattelua tai jopa tiettyjen kohtien lukemista useampaan otteeseen niiden sisäistämiseksi. Se on oiva opas niille, jotka haluavat muodostaa hankalista ja paikoin negatiivisistakin asioista reitin kohti rakkautta ja luottamusta. Se opettaa ymmärtämään, mihin tarvitsemme suojamuureja, mutta kertoo myös, mitä niiden takana odottaa. Kirja ei ole kevyttä luettavaa, vaan se voi yksilöstä riippuen olla paikoin kivuliaskin prosessi, mutta vaikka matka olisikin pitkä ja kivinen, on määränpää sen arvoinen.

Hellsten on paikoin mielipiteitä jakava kirjoittaja, eikä tämä teos ole siinä suhteessa poikkeus. Tämä kirja kuuluu Hellstenin kirjoista pitävien lukulistalle, sillä siinä näkyy vuosien tuoma kypsyys, jotka antavat jokaiselle sanalle niiden ansaitseman painoarvon. Kirja kertoo rakkaudesta ja kärsimyksestä kokemuksen syvällä rintaäänellä, jota kannattaa jäädä kuuntelemaan ajan kanssa.

Kuuntele “Enää en pelkää” äänikirjana

Kuuntele Enää en pelkää äänikirjana seuraavissa palveluissa: Storytel, Nextory ja Bookbeat. Näin pääset syventymään teokseen helposti missä ja milloin vain. Voit helposti palata sinua puhutteleviin kohtiin ja pohdiskella kirjan sisältöä rauhassa vaikka kotipuutarhassa tai askareita tehdessäsi. Anna kirjan puhutella sinua lukijan auttaessa sinua kohtaamaan elämän haasteet Hellstenin oppien avulla.


Tags


You may also like

Sinä olet enemmän

Sinä olet enemmän

Uhrilampaat

Uhrilampaat
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350