Nextory

Äänikirjat ovat kiireisen ihmisen tuote

Äänikirjojen suosio on kasvanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti, ja yhä useampi mieluummin kuuntelee kirjan kuin lukee teoksen kannesta kanteen. Kirjojen luku on vähentynyt erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa siitäkin huolimatta että lukemisella on todistettuja hyötyjä. Lukeminen muun muassa parantaa muistia, kehittää kognitiivisia kykyjä, ja auttaa empatian ja mielikuvituksen kehittymisessä. Monissa perheissä päivitellään nuorten vähäistä kiinnostusta kirjoihin, mutta samalla perheen nuoret saattavat huomauttaa, kuinka vähän kirjoja aikuiset itse ehtivät kuluttaa. Kirjallisuuden rooli ihmisen sivistymisen kehittymisessä ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Onneksi markkinoille on tullut äänikirjoja, jotka mahdollistavat kirjojen kuluttamisen helposti ja tehokkaasti.

Äänikirjat ovat sähköisessä muodossa olevia kirjoja, jotka ovat valmiiksi luettuna tallenteelle. Ne sopivat erityisesti dynaamisille ja kiireisille ihmisille, jotka haluavat käyttää tehokkaasti jokaisen hetken. Äänikirjoja voi ladata käytännössä mihin tahansa päätelaitteelle, jonka takia äänikirjat kulkevat kirjallisuuden ystävän matkassa niin kuntosalilla, lentokoneessa, työmatkalla tai vaikkapa kotona siivotessa. Äänikirjojen tarjonta on nykypäivänä erinomainen. Niitä on mahdollista lainata kirjastosta, mutta erityisen suosituiksi ovat nousseet erilaiset suoratoistopalvelut, joiden avulla kirjoja voi nauttia kiinteällä kuukausimaksulla. Nextoryssa on otettu hyvin huomioon kaikenikäiset lukijat. Lapsille ja nuorille on oma kirjaosionsa, kun taas aikuiset voivat etsiä lempikirjojaan eri genreluokitusten avulla.

Nextory Suomi lyhyesti

Yksi suosituimmista äänikirjapalveluista on ruotsalainen Nextory, joka perustettiin vuonna 2015. Yhtiö lanseerasi Suomen palvelunsa vuonna 2018, ja se on reilussa kahdessa vuodessa noussut yhdeksi suosituimmaksi äänikirjojen suoratoistopalveluksi suomalaisten keskuudessa. Äänikirjojen lisäksi yhtiöllä on erittäin laaja valikoima sähköisiä kirjoja, joita voi lukea hyvin esimerkiksi kännykän tai tabletin välityksellä.

Nextorylla erityisen hyvät ruotsinkielinen kirjavalikoima, joten se sopii erityisen hyvin suomenruotsalaisille asiakkaille, jotka löytävät erittäin laajan valikoiman erilaisia kirjoja omalla äidinkielellään. Nextoryn suomenkielisten kirjojen valikoima on hieman suppeampi, mutta se lisääntyy jatkuvasti. Erityisen ilahduttavaa on, että Nextorysta löytyy huomattavan paljon myös kotimaista laatukirjallisuutta. Lukija voi olla myös varma, että Mikael Gabrielin tai Vesa-Matti Loirin uutuuskirja löytyy varmasti välittömästi julkaisun jälkeen Nextorylta.

Nextory kokemuksia

Nextory ottaa loistavasti huomioon mitä erilaisimmat mieltymykset, Käyttäjä voi itse päättää haluaako hän lukea tai kuunnella kirjan, vai kuunnella esimerkiksi alun, jonka jälkeen kirjasta nauttimista voi jatkaa lukemalla. Tämä on selkeä etu verrattuna muihin suoratoistopalveluihin, joiden kirjoista saattaa olla saatavilla ainoastaan joko äänikirja tai sähköinen versio.

Nextoryn käyttöliittymä on erittäin selkeä ja havainnollinen. Lukija löytää helposti haluamansa kirjat käyttämällä alustalta löytyvää hakutoimintoa. Nextory on helppo erittäin helppo ja nopea ottaa käyttöön, ja palvelun voi ladata sekä Googlen Play kaupasta tai Apple storesta. Mikäli käyttäjä ei omista älypuhelinta, voi Nextoryn ottaa käyttöön myös oman kotikoneen selaimella. Nextoryn ulkomuoto on tyylikäs ja miellyttävä, ja siitä paistaa läpi, että sen ulkoasuun on panostettu.

Nextorylta ominaisuudet ovat hyvin samanlaiset kuin monissa muissa äänikirja-alustoissa. Käyttäjä voi itse määrittää lukunopeuden tai asettaa erilaisia uniajastimia. Kirjoja voi myös ladata offlinena puhelimeen, jolloin ne ovat välittömästi käytettävissä, vaikka puhelin olisikin sillä hetkellä verkon ulkopuolella.

Nextoryssa on myös erilaisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, ja käyttäjät voivat esimerkiksi arvioida kirjoja, jonka lisäksi luoda erilaisia lukutoivolistoja tai lukutilastoja. Alustan kieleksi voi valita suomen, ruotsin tai englannin, jonka lisäksi se toimii sekä iOS ja Androidilla.

Nextory hinta

Nykyään lähestulkoon kaikki suoratoistopalvelut tarjoavat ilmaista kokeilujaksoa, ja näin tekee myös Nextory. Uusilla asiakkailla on mahdollisuus 14 päivän mittaiseen ilmaiseen kokeilujaksoon, jonka aikana asiakas voi kulutttaa niin paljon kirjoja kuin sielu sietää. Asiakas voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon kolmesta eri vaihtoehdosta. Hopea palvelu maksaa 13,99 euroa ja kulta palvelu 16,99 euroa. Kultapalvelu eroaa hopeapalvelusta ainostaan siinä, että lukija saa uutuuskirjat välittömästi luettavakseen, muuten hän joutuu odottamaan kuusi kuukautta. Mikäli mahdollisia käyttäjiä on enemmän kuin 1, kannattaa harkita perhe-palvelua, joka mahdollistaa peräti neljä eri käyttäjää 19,99 euron hintaan.

Kaikkiin Nextoryn hintaluokkiin sisältyy palvelun rajaton käyttö. Asiakas voi kuluttaa, ruotsin-, suomen- ja englanninkielisiä kirjoja niin paljon kuin haluaa. Palvelun tilauksen voi irtisanoa mihin aikaan tahansa, jolloin asiakkaan ei tarvitse maksaa kuin vain siitä ajasta, jota hän palvelua käyttää.

Nextory hyvät puolet

Nextory on erittäin hyvä palvelu, jo siitä syystä että sieltä löytää kirjoja sekä suomeksi että ruotsiksi. Se on ehdottomasti paras palvelu erityisesti kaksikielisille asiakkaille. Palvelusta löytyy mukavasti suosittua kotimaista hittikirjallisuutta, jonka lisäksi on mukava huomata kuinka hyvin myös lapset ja nuoret ovat palvelussa huomioitu. Nextoryn tulee myös helposti monia muita palveluita halvemmaksi perheille, koska palveluun on mahdollista saada jopa 4 eri käyttäjää. Palvelusta on mahdollista löytää kirjoja nopeasti, jonka lisäksi Nextory suhtautuu lämpimästi myös siihen, jos asiakas ehdottaa itse sopivaa äänikirjaa valikoimiin.

Nextory huonot puolet

Nextorysta voisi löytyä huomattavasti enemmän myös suomalaista ja suomenkielistä klassikkokirjallisuutta. Palvelu voisi satsata myös resursseja pienempien kustantamoiden valikoimiin, jotta palvelusta löytyisi myös tuntemattomia nousevan kirjallisuuden helmiä.

Nextory irtisanominen

Nextoryn irtisanominen hoituu erittäin nopeasti menemällä omaan profiiliin ja irtisanomalla palvelun sieltä. Palvelua voi kuitenkin irtisanomispäivän jälkeen käyttää siihen päivään saakka mihin asiakas on maksanut. Irtisanomis-ominaisuutta kannattaa käyttää etenkin silloin, jos palvelua käyttää epäsäännöllisesti ja käyttäjä haluaa maksaa vain maksetusta ajasta.

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page